Nyhetsliste

Faksimile Hitra Frøya, næringsavis oktober 2014
- Skal vi ha et godt tilbud i øyregionen må vi bruke det
I dag tar Torill M. Pettersen fatt på stillingen som daglig leder i Frøya Næringsforum. Hun gleder seg til å ta fatt på arbeidsoppgavene og utfordringene den nye jobben har å by på.
- Det blir spennende og noe helt annet enn det jeg har gjort tidligere, sier Torill M. Pettersen. I Frøya næringsforum er det 53 bedrifter, fordelt over et bredt felt.
- Målet mitt er å bli kjent med disse bedriftene og finne ut hva man kan bidra med, sier Pettersen,
Den påtroppende lederen i Frøya Næringsforum er særs opptatt av lokal handel. Torills inntrykk er at folk flest kanskje er blitt mer bevisste med tanke på lokal handel.
- Handelsstanden er avhengige av folket her, sier hun, -og vi er avhengige av dem. Skal vi ha et godt tilbud i øyregionen må vi bruke det.

Vaktskifte i Frøya næringsforening

Faksimile Frøya.no

Det er klart for en ny dame i lederstolen i Frøya næringsforening. Torill M. Pettersen fra Hamarvika tar over vervet når Oddrun Englund velger å gå av.

Onsdag 10.09.2014 09.00 Av Annette Yttersian og Tore Strømøy Foto: Annette Yttersian

-Endelig kan jeg få bidra mer for Frøya og for den spennende utviklingen her ute! Ordene tilhører Torill M Pettersen som snart tar over som ny daglig leder for næringsforeninga på Frøya. Etter nesten 30 år i bank, skal Torill nå ut og jobbe for næringslivet på Frøya. Og hun innrømmer at hun gleder seg som en unge. -Jeg har alltid vært Frøyapatriot og har prøvd å bidra for Frøya på min måte der jeg har jobbet. Nå får jeg sjansen til å engasjere meg mye mer, og det gleder jeg meg veldig til, sier Pettersen.

Tar permisjon

Hun tar over roret første november. I disse dager har hun vært sammen med avtroppende leder Oddrun Englund for å bli satt inn i jobben og rutinene der. - Jeg har i første omgang tatt ett års permisjon fra jobben i Sparebanken Hemne, forteller Torill. -Men jeg håper jo at jeg skal trives og fortsette i jobben lenger enn året, smiler hun. Noe av det siste hun gjør i banken i denne omgang er å være med på å åpne en filial på Sistranda. Her har hun selvsagt hatt en finger med i spillet.

Ett lagJeg tror det blir kjempespennende, og gleder meg til å ta fatt, sier hun. Her er det mye å jobbe med, for det skjer utrolig mye i næringslivet på Frøya. Frøya næringsforum hadde nylig samling med Ola By Riise. Tema for konferansen var « Frøya ett lag, samme mål». -Det handler om samhandling, og det blir viktig også for meg, sier Pettersen. Hun vet at hun møter et proft og solid næringsliv, og skjønner at hun må jobbe hardt for å levere. -Jeg skal gjøre mitt beste for å innfri, smiler hun.

Oddrun Englund ønsker Torill M Pettersen velkommen til næringsforeningen.

Oddrun Englund ønsker Torill M Pettersen velkommen til næringsforeningen.

Opptatt av lokal handel

-Jeg er selvsagt avhengig av innspill fra næringslivet, innrømmer Torill, og røper samtidig at hun lenge har hatt et stort engasjement for lokal handel. -Jeg har alltid jobbet for at folk skal handle lokalt, slik at tilbudet kan bli enda bedre her på Frøya, sier hun. -Mange tror at å drive butikk her ute skaper millionærer. Etter tiden i bank kan jeg fortelle at slik er det ikke. Marginene er ofte små, så det er veldig viktig at vi støtter opp. Vil vi ha et godt tilbud, må vi gjøre det.Vi må alle bruke det tilbudet vi har for å beholde det, og gjøre det bedre! Ellers så må jeg si at jeg er imponert over Handelsstand på Frøya. De har meget dyktige drivere.

Patriot

Det er ingen tvil om at Frøya i Torill M Pettersen får en topp motivert leder, og en leder som er skikkelig Frøyapatriot. -Jeg er Frøyværing, kan være veldig direkte og krevende, så jeg passer nok best i en jobb her på Frøya, ler hun. Og røper at hun har store ambisjoner for næringslivet på Frøya. -Jeg takker for tilliten og kommer til å begynne å ta kontakt både med næringsliv, politikere og kommuneadministrasjon etter hvert. Dette er ikke et enmanns show, det er mange som jobber godt for Frøya. Vi må jobbe sammen. For meg er som sagt Frøya ett lag- og vi har samme mål, smiler Torill M.Pettersen.